THE CHAINS

Speelt op de Jupiler stage van 21.00 tot 22.00 uur

Merseybeat is de muzieksoort die wordt gezien als de bakermat van alles wat tegenwoordig wordt samengevat onder de term ‘Rock’. Merseybeat ontstond in de vroege 60-er jaren van de vorige eeuw in de industriegebieden van midden Engeland, aan de boorden van de rivier de Mersey. Liverpool was de centrale stad waar het samenkwam en explodeerde. Harde, rouwe, snelle muziek in ultrakorte maar veelal melodieuze songs.

The Chains spelen deze Merseybeat in hun meest oorspronkelijke en vroegste vorm. Niet van The Beatles (als bekendste voorbeeld) maar van een andere vooraanstaande Merseybeat band – The Searchers – een band die ook vele wereldhits scoorde. The Chains treden op als tributeband van The Searchers; een band die vooral bekend stond om hun harmonieuze samenzang. Dat betekent dat veel van die hits, maar ook minder bekende Lp-songs door The Chains ten gehore worden gebracht. Naast dit basisrepertoire spelen The Chains ook songs van bands uit de latere sixties zoals The Marmelade en CSN.

The Chains zijn in 1964 opgericht in Enschede, een stad die veel werd vergeleken met het Liverpool uit die jaren. Kleine duistere zweterige beatclubs waar tal van bekende en minder bekende bandjes optraden en waar het publiek zich glimmend en naar adem snakkend overgaf aan Merseybeat. Nog steeds maken drie van de vier oorspronkelijke bandleden deel uit van The Chains; Buddy Veldhuizen, Koos Wiekenkamp en Egbert de Wit en sinds 2015 Harry Bartelink. The Chains zijn een vaste waarde op de Enschedese Textielbeat festivals en treden daarnaast voornamelijk op sixties events op.

The Chains

www.thechains.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook