BACK TRACK

Speelt op de Jack Daniels stage van 18.30 tot 19.30 uur

Een geweldige blues rockband die een Robuust, stoer, veel power, basic en met een gevoelig stemgeluid.

Back Track ontstaat in 2007 wanneer Paul Vierkant, zanger in de voormalige band Black Label, in contact komt met Wout Bijker (The Deep River Quartet) waardoor een blues rock groep ontstaat met een zeer sterke vocale basis. Beiden zijn liefhebber van blues/rock muziek. Samen met Gerard Menzing, die uit de rockcoverband TakeAleak komt, spelen ze deze muziek eerst op een zolderkamer. Later repeteren ze in een ruimte van een bedrijf in Hengelo.
Gerard is lead/ sologitarist, Wout speelt basgitaar en zij worden aangevuld met Peter Veltman rhythm-gitarist en mondharmonicaspeler van de band Tangram waar hij samen met Paul Vierkant in gespeeld heeft, en met drummer Gerrit Slagers. Deze laatste speelt al in 1975 in de Hengelose heavy-swing-rock band Heaven en later in de new-wave band Brezneff. Deze band krijgt landelijke bekendheid en speelt in 1981 in Paradiso in Amsterdam.


Dit 5-tal besluit naar de roots van hun muziek terug te gaan en spelen dan veel jaren-60 en 70 nummers. Er wordt regelmatig opgetreden in de Twentse muziekcafés en op festivals. Ondertussen is Wout Bijker wegens verhuizing vervangen door Marcel Postma, die eveneens uit de jaren 70 band Brezneff komt.

Het repertoire is misschien nog het beste te omschrijven als jaren 70 – 80 muziek. Hoewel dat niet voor alle songs geldt.

De band speelt vooral rock- en blues covers.

Maar toch met een eigen sound, die zich kenmerkt door de prachtige gitaarsolo’s, mooie samenzang en mondharmonica solo’s met stabiele bas- en drum ondersteuning, zal er veel te genieten vallen.

De band brengt, bekende blues-rock covers van o.a :  

  •  ZZ-Top  –  The Rolling Stones  –  John Mayer  –  The Allman Brothers
  •  The Beatles  – Poppa Chubby   –  Eric Clapton – Walter Trout
  •  The Free  –  Grand Funk Railroad  –  Bintangs – The Band – Warren Haynes
  •  Jimi Hendrix  – Joe Cocker –  The Cream – Deep Purple – Joe Bonamassa
  •  Rufus Thomas –– Stevie Ray Vaughn  –  The Who  –  Aerosmith
  •  Buddy Miles – Jimmy Hendrix – Lynard Skynyrd – Pink Floyd – ect.

Paul Vierkant – leadvocals
Gerard Menzing – leadguitar
Peter Veltman – rhythmguitar, bluesharp, vocals
Marcel Postma – bassguitar, vocals 
Gerrit Slagers – drums, percussions

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook